Blogg

Uppdatering av lagerhantering (FIFO)

Postad: 2015-11-02 | Av: Tommy - Postad i Nyheter

Vi har gjort en uppdatering i Ediboards lagerhantering som förbereder funktioner för att man lättare kan följa upp försäljningsmarginal, aktuellt lagervärde etc. Uppdateringen gör också att FIFO-principen (First In First Out) tas i beaktande i försäljningen vilket innebär att de produkter som är äldst i lagret är de som läggs till när man gör en order. Detta är en allmänt vedertagen princip i bokföringssammanhang som Ediboard nu alltså stöder.

Det enda som skiljer från förr för Ediboards användare är att det ser lite annorlunda ut när man ska lägga till en ny produkt i lagerappen samt när man ska fylla på produkter i lagret. Numera anger man det antalet som man önskar lägga till samt dess inköpspris, istället för att helt sonika uppdatera lagersaldot som man gjorde förr.

Vi tror att lagerhanteringen kommer att bli smidigare i och med detta, och dessutom öppnar det möjligheten att få fram t.ex. försäljningsmarginal, lagrets aktuella värde beräknat på inköpspris samt övrigt stöd vid lagerhantering, -värdering och –inventering.

Om bloggen

Denna blogg finns till för att hålla våra nuvarande och framtida kunder uppdaterade om t.ex. ny funktionalitet i systemet men även för att informera om pågående kampanjer. Vi reserverar oss för eventuella skriv- och sakfel i bloggens inlägg.

Kategorier

Verksamhetsorter

Stockholm
Helsingfors
Åland

Följ oss

Våra leverantörer

Windows Azure